Välkommen till Epilepsiföreningarna Region Norr   Click to listen highlighted text! Välkommen till Epilepsiföreningarna Region Norr
Hoppa till innehåll

[UPPDATERING] Guide till uppdateringar via RSS

Vår hemsida har liksom många andra hemsidor som publicerar nyheter eller löpande uppdateringar en funktion där du kan få uppdateringarna direkt till en annan hemsida eller ett program installerat på datorn. Denna teknik kallas RSS som betyder Real Simple Syndication och kännetecknas av antingen en text RSS eller Feed eller en bild liknande nedan

Exempel på olika symboler för RSS

Fördelen med RSS är att istället för att besöka flera olika sidor för att få uppdateringar har du allt samlat på en sida eller i ett program!

Exempelvis så har de allra flesta nyhetssidor som Aftonbladet, Expressen, Västerbottens-Kuriren och NSD för att nämna några stöd för detta.

Länken för att komma åt vårat flöde som visar inläggen är längst ner på sidan med texten “Inlägg via RSS

Du kan även få evenemangen som ett RSS flöde genom att lägga in http://regionnorr.com/events/feed/ i din läsare!

Hemsidor för RSS-läsning

De två stora hemsidorna idag för att samla RSS-flöden är:

Båda dessa har även appar för telefonerna som du loggar in med samma uppgifter så kan du även komma åt dem den vägen

Datorprogram för RSS-läsning

På datorn kan du även lägga in dina flöden i de allra flesta epostprogram, som exempelvis Outlook, Windows Mail i Windows 10 (maskinöversatt länk här) eller Thunderbird (maskinöversatt länk här).

Feedlys hemsida kan du även hitta rekommendationer för program till de allra flesta plattformar om du vill prova program till exempelvis Windows, Mac OSX, Linux men även till en uppsjö av mobila operativsystem.

Translate »

För att ge de bästa upplevelserna använder vi teknik som cookies för att lagra och/eller komma åt enhetsinformation. Genom att godkänna dessa tekniker kan vi behandla data som surfbeteende eller unika ID:n på denna webbplats. Att inte samtycka eller återkalla samtycke kan påverka vissa funktioner och funktioner negativt. 

Click to listen highlighted text!