Välkommen till Epilepsiföreningarna Region Norr   Click to listen highlighted text! Välkommen till Epilepsiföreningarna Region Norr
Hoppa till innehåll

Föreläsning om Medicinskt Alarmerande Servicehund/Epilepsihund, SMART hund och BUS hund med Svenska Service och Signalhundsförbundet

Den 12 februari kl. 18:30-20:30. Mötet sker digitalt. Anmäl dig här.

Medicinskt alarmerande hund/Epilepsihund, tränas att bl a varna inför kommande anfall, ge trygghet under anfall, hämta hjälp men också den medicin som behövs.
Arbetssättet är individuellt anpassat, vad som passar hund och ägare eller utifrån det barnet med epilepsi där hunden förvarnar och hämtar de vuxna.
Hunden innehar tjänstetäcke och följer med föraren i vardagen, både inne och utanför hemmet. En certifierad assistanshund arbetar även i offentlig miljö.
Man kan säga att det är en fyrfota superhjälte!

SMART hund är en familjehund som tränas för att arbeta endast i hemmet, för att underlätta vardagen för vuxna eller barn med funktionsnedsättning.
Här ligger oftast fokus på att lära familjen att läsa hundens signaler när något är på gång men också att hunden ska ge trygghet vid anfall, hämta hjälp och mediciner.
Man kan säga att dessa hundar är vardagshjältar.

BUS Hund: Där barnen är chef och bestämmer villkoren. Barnen sätter upp mål för vad hunden ska tränas till att göra och de vuxna hjälper till att förverkliga barnets önskningar.
Barnen får genom BUS, chansen till lek på lika villkor och en bättre chans till vila och återhämtning genom hunden. Genom BUS blir hunden barnets bästa kompis på ett nytt och positivt sätt.

Foto och text: Yrsa Franzén Görnerup

Källa: https://www.soshund.se/

Hem
Translate »

För att ge de bästa upplevelserna använder vi teknik som cookies för att lagra och/eller komma åt enhetsinformation. Genom att godkänna dessa tekniker kan vi behandla data som surfbeteende eller unika ID:n på denna webbplats. Att inte samtycka eller återkalla samtycke kan påverka vissa funktioner och funktioner negativt. 

Click to listen highlighted text!